۱۳۹۵-۰۳-۱۹

احکام نوین: بخش ششم: احکام پزشکی

 

مراجعه به پزشک ناهمگون

س « ۱۹۸ » ـ مراجعه زن به پزشک مرد یا رادیولوژی، سونوگرافی، تزریقات و جراحی زنان توسط مردان با وجود پزشک زن و انجام این اعمال توسط زنان چه حکمی دارد؟

ج ـ مراجعه به پزشک مرد اگر ضرورت نداشته باشد یا به لمس و نظر به بدن زن نیاز داشته باشد، حرام است و بر نظام و مردم واجب است که کمبود موجود در این زمینه را با ارتقای علمی بانوان برطرف سازند و رعایت نکردن مسایل شرعی در زمینه تزریقات، تحت هیچ عنوانی جز ضرورت‌های نادر، پذیرفته نیست.

س « ۱۹۹ » ـ مراجعه مردان به پزشک زن با وجود پزشک مرد چه حکمی دارد؟

ج ـ در مراجعه پزشکی تفاوتی میان زن و مرد نیست و باید رعایت هم‌جنس شود؛ مگر در موارد ضروری و اندک که نظام و مردم باید در جهت رفع کمبودها در این زمینه به صورت جدّی گام‌های بلندی را بردارند.

س « ۲۰۰ » ـ در بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی، دانش‌جویان پسر برای آموزش، به معاینه بخش‌های مختلف بدن بیمار زن و دانش‌جویان

(۸۹)

دختر نیز به معاینه بخش‌های مختلف بدن بیمار مرد می‌پردازند، این امر ـ با توجه به این که موضوعی آموزشی است و در برنامه تربیت پزشکان قرار دارد ـ چه حکمی دارد و حدود آن چیست؟

ج ـ اگر رفع نیاز پزشکی کشور وابسته بر این امر باشد، در حد رفع نیاز اشکال ندارد، ولی صرف آموزش مجوّز نمی‌شود و باید نظام برای رفع نیاز پزشکی کشور توسط هم‌جنس، اقدام جدی و قانونی داشته باشد.

س « ۲۰۱ » ـ برای معالجه زنان، در صورتی که پزشک زن وجود دارد، ولی احتمال می‌رود متخصص مرد بیمار را بهتر درمان کند، تکلیف چیست؟

ج ـ تنها تخصّص بیش‌تر باعث نمی‌شود که زن به پزشک مرد مراجعه نماید، مگر آن که ضرورت یا احتمال خطری در میان باشد.

, ,